Το Škoda Fabia WRC του Didier Auriol μπορεί να γίνει δικό σου

Το Škoda Fabia WRC του Didier Auriol μπορεί να γίνει δικό σου

Σπάνια ευκαιρία να αποκτήσεις ένα μπαρουτοκαπνισμένο αγωνιστικό του WRC, αν κι όχι από τα πιο πετυχημένα.

Škoda Fabia

Το Škoda Fabia αναγνωρίζεται ευρέως ως ένα ευρύχωρο καλοφτιαγμένο χάτσμπακ, αλλά πριν δύο δεκαετίες αποτέλεσε τη βάση για το αγωνιστικό WRC της τσέχικης εταιρείας. Ένα από τα 24 αυτοκίνητα ράλι είναι τώρα διαθέσιμο προς αγορά, αν και σε ασφάλτινες προδιαγραφές.

Το Škoda Fabia WRC δεν ήταν από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά της εποχής του, καθώς δεν ανέβηκε ποτέ στο βάθρο. Κατά τη διάρκεια των σεζόν 2003 και 2004, συμμετείχε σε 57 αγώνες, διαδεχόμενο το Škoda Octavia WRC, ενώ αντικαταστάθηκε από τα Škoda Fabia R5 και Rally2.

Ένα πραγματικό αγωνιστικό του WRC, οδηγημένο από έναν κορυφαίο οδηγό. Τώρα μπορεί να γίνει δικό σου

Τώρα, μπορείς να αποκτήσεις το αυτοκίνητο που οδηγήθηκε από τον Didier Auriol στο Ράλι Αυστραλίας το 2003, τον Toni Gardemeister σε πέντε αγώνες του WRC και τον Jan Kopecky στο Ράλι Ισπανίας του 2004.

Škoda Fabia

Μετά την καριέρα του στη Škoda Motorsport, συνέχισε να αγωνίζεται ως ιδιόκτητο αυτοκίνητο ράλι πριν τελικά αποσυρθεί. Το 2020, υπέστη μια ολοκληρωμένη ανακατασκευή, αντικατοπτρίζοντας πλήρως το αγωνιστικό που οδηγούσε ο Didier Auriel στο Ράλι Σαν Ρέμο το 2003, όπου κατέκτησε τη 12η θέση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Χτυπήστε» αυτή την εργοστασιακή Celica ράλι που έχει νικήσει με τον Auriol!

Με φουσκωμένα φτερά, αγριεμένους προφυλακτήρες και μεγάλη πίσω αεροτομή, φαίνεται επιθετικά όμορφο. Οι 5μπρατσες λευκές ζάντες της OZ φορούν ασφάλτινα αγωνιστικά ελαστικά.

Škoda Fabia

Το εσωτερικό είναι αντάξιο ενός πραγματικού WRC με roll cage, ένα σετ μπάκετ καθισμάτων της Sparco κι όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο αυθεντικός υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος κινητήρας των 2,0 lt που αποδίδει 300 PS και 600 Nm. Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων με τη βοήθεια τριών ενεργών διαφορικών.

Škoda Fabia

Το Škoda Fabia RS / vRS παραγωγής έκανε το ντεμπούτο του το 2003 με κινητήρα πετρελαίου. Ο TDI των 1,9 lt απέδιδε 130 PS και 310 Nm, όλα στους μπροστινούς τροχούς.

Το αυτοκίνητο πωλείται στο eBay, βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και τιμάται £240.000 (€280.000). Πιθανώς πρόκειται για ενδεικτική τιμή καθώς το μοντέλο θα δημοπρατηθεί από τους Iconic Auctioneers στις 23 Φεβρουαρίου. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube