Νέο BMW i8 Spyder concept στην έκθεση CES

Νέο BMW i8 Spyder concept στην έκθεση CES

Μια νέα ανοιχτή εκδοχή του υβριδικού σούπερκαρ θα παρουσιαστεί στην έκθεση ηλεκτρονικών του Las Vegas.

H BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα του επερχόμενου πρωτοτύπου, που δείχνει το εσωτερικό του.

Η πιο προφανής διαφορά από εκείνο του i8 παραγωγής είναι η προσθήκη μιας μεγάλης έγχρωμης οθόνης, στραμμένης προς τον οδηγό, στην πλευρά του συνοδηγού.

Η οθόνη δεν έχει εμφανές interface, πιθανώς διότι η BMW χρησιμοποιεί το σύστημα ελέγχου με χειρονομίες, που υπάρχει στην τελευταία 7 Series. Το teaser δείχνει επίσης ότι το αυτοκίνητο μπορεί να μην έχει πόρτες, αφού οι πόρτες και οι μηχανισμοί τους απουσιάζουν από την εικόνα.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να είναι σχεδόν έτοιμο για παραγωγή, πράγμα που σημαίνει ότι το i8 Spyder θα μπει τελικά σε παραγωγή τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου σχετικού concept, που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Εκείνο είχε παρουσιαστεί στην έκθεση του Πεκίνου το 2012, όμως η εξέλιξη του i8 Spyder αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες.

Το Δεκέμβριο του 2013, αξιωματούχοι της εταιρείας δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο έφερνε τους μηχανικούς αντιμέτωπους με «μεγάλες προκλήσεις». Τα προβλήματα αυτά σχετίζονταν με την προσαρμογή του ανθρακονημάτινου αμαξώματος του i8 σε μορφή κάμπριο.

Μιλώντας τότε στο «αδελφό» μας AUTOCAR, εκπρόσωπος της εταιρείας είχε πει ότι «δεν υπήρχε καθορισμένο χρονικό πλαίσιο» για το λανσάρισμα του αυτοκινήτου. Όμως τώρα φαίνεται πως η BMW έχει λύσει αυτά τα προβλήματα, οπότε το λανσάρισμα μέσα στους επόμενους 12 μήνες είναι πιθανό. Και όντως, το αφεντικό της BMW, o Harald Krueger, έχει επανειλημμένως πει σε γερμανικά ΜΜΕ ότι η έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου δεν θα αργήσει.

Καθώς η CES είναι μια έκθεση επικεντρωμένη στην τεχνολογία, το πρωτότυπο πιθανώς θα εστιάζει πιο πολύ στην τεχνολογία του ανοιχτού i8 παρά στη δυνατότητα παραγωγής του. Πέρα από τις βελτιώσεις και επεκτάσεις στα συστήματα συνδεσιμότητας και ασφάλειας του i8, θα υπάρχουν και αναβαθμίσεις στο κινητήριο σύστημα και την μπαταρία του αυτοκινήτου, που αναμένεται να αυξάνουν την ηλεκτρική αυτονομία του πάνω από τα 37 km.

Όπως το i8 Coupe, έτσι και το Spyder έχει έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων στο κέντρο, που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά, για να αποδίδονται συνδυαστικά 362 ίπποι. Το i8 Spyder αναμένεται να ισοφαρίζει το 0-100 km/h του κουπέ, σε 4,4”.

To i8 Spyder είναι ένα μόνο από τα αυτοκίνητα που θα κάνουν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στη CES. Η νέα εταιρεία Faraday Future θα παρουσιάσει στην έκθεση το πρώτο της concept car, και η Audi αναμένεται να προλογίσει το επόμενο Α8 με ένα πρωτότυπο που θα οδηγείται μόνο του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube