Επίσημο: Νέο Infiniti QX80 Monograph Concept

Επίσημο: Νέο Infiniti QX80 Monograph Concept

Το Infiniti QX80 Monograph Concept περιγράφει πώς θα είναι ο μελλοντικός εκπρόσωπος της Infiniti στην κατηγορία του Range Rover.

Ο πολυτελής βραχίονας της Nissan αποφασίζει να πάει την γκάμα του παραπέρα από τα μοντέλα που ανταγωνίζονται τα ευρωπαϊκά BMW 3 Series ή Mercedes S-Class.

Επίρρωση αυτής της νέας διεύρυνσης αποτελεί το αυτοκίνητο παραγωγής που θα προκύψει από το QX80 Monograph Concept και στόχο έχει το Range Rover, αλλά και τα μπόλικα Cadillac Escalade της αμερικανικής επικράτειας.

Το αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του σε μέταλλο την επόμενη εβδομάδα στο New York International Auto Show 2017 και περιγράφεται από την Infiniti ως μια σχεδιαστική σπουδή που «σηματοδοτεί την πρόθεση για περεταίρω εξέλιξη του εκπροσώπου της στην κατηγορία των μεγάλων πολυτελών SUV». Κάτι που ερμηνεύουμε πως πολλά από αυτά που βλέπουμε (και κάποια που δεν ξέρουμε μέχρι το NYIAS) σήμερα στο πρωτότυπο θα περάσουν στο αυτοκίνητο παραγωγής που πιθανότατα βρίσκεται μόλις ένα χρόνο μακριά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ NAIAS 2017 – Επίσημο: Νέο Infiniti QX50 [videos]

Ως μια πρώτη αποτίμηση του αυτοκινήτου, δεν υπάρχει αμφιβολία όπως είναι μακρά πιο μοντέρνο από το σημερινό QX80. Παρόλα αυτά, κρατά μπόλικη από την αύρα του υφιστάμενου μοντέλου, δείχνοντας πάντως εντελώς διαφορετικό από μια BMW X5 ή μια Mercedes-Benz GLE. Το QX80 Monograph Concept δείχνει σας να έρχεται να επανακαθορίσει το σχήμα του κλασικού SUV, με ένα παρόμοιο τρόπο που το έκανε –η αλήθεια είναι και στη τεχνολογική διάστασή του- το Lexus RX ή το πρωτότυπο Lincoln Navigator.
Πάντως, πρόκειται για μια σπουδή που φωτογραφίζει την κυβιστική άποψη των Range Rover, αλλά με λιγότερες γωνίες από αυτό που θα δούμε στην προσεχή για παράδειγμα Lamborghini Urus. Από την άλλη δεν έχουμε δει αυτοκίνητο με τόσο λεπτά εμπρός φανάρια LED που αναμφίβολα προσυπογράφουν ένα πρωτότυπο και η πιθανότητα να μπει κάτι τέτοιο σε αυτοκίνητο παραγωγής δεν υπάρχει.

Προς το παρόν, η Infiniti δεν μας έχει δώσει την άποψή της για το εσωτερικό του QX80 Monograph, αφήνοντάς τον εντυπωσιασμό μας να συντίθεται από την «πλευστή» οροφή του πρωτοτύπου, ενισχυμένη μέσω των λεπτών κολόνων και των φιμέ κρυστάλλων.

«Το QX80 Monograph δείχνει το κόνσεπτ μας για την πολυτέλεια και το στιλ στο δρόμο και είναι μια εξερεύνηση στο πώς θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε τη μελλοντική Infiniti διά μέσου της πολυτελούς κατηγορίας των SUV», δήλωσε Roland Krueger, πρόεδρος της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Infiniti Project Black S

Η Infiniti δεν έδωσε στη δημοσιότητα ούτε τεχνικές λεπτομέρειες για το QX80 Monograph. Αλλά δεν θα αποτελούσε έκπληξη για εμάς αν το αυτοκίνητο συνέχιζε να υποστηρίζεται από το ίδιο σασί του Nissan Patrol που υποστηρίζει και το σημερινό αυτοκίνητο. Όσον αφορά το μοτέρ που θα βρίσκεται μέσα στο μηχανοστάσιο, υποπτευόμαστε ένα υβριδικό σύστημα που το θερμικό του μέρος θα συνίσταται από το νέο διτούρμπινο 3λιτρο μοτέρ V6. Μαζί με το ηλεκτρομοτέρ, η συνδυασμένη μέγιστη ισχύς θα μπορούσε να φτάνει τους 550 PS που θα περνούν στο πίσω άξονα ή και στους τέσσερις τροχούς ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης. Ακόμη από την υφιστάμενη γκάμα VK που ανεβαίνει μέχρι τα 5,6 λίτρα σε χωρητικότητα και σε αρχιτεκτονική V8, το QX80 θα μπορούσε να ανέβει μέχρι και στους 400 PS. Χωρίς να ξεχνάμε ότι η Infiniti στοχεύει να ανατρέψει τα κατεστημένα μέσω της πολλά υποσχόμενης τεχνολογίας μεταβλητού κυλινδρισμού.

[Πηγή Infiniti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube