Teaser video για το VW T-Roc

Teaser video για το VW T-Roc

H Volkswagen προαναγγέλλει την αποκάλυψη του μικρού της crossover T-Roc για τις 23 Αυγούστου.

Μπορείτε να μαρκάρετε στο ημερολόγιό σας την ημερομηνία, διότι θα είμαστε έτοιμοι να ανεβάσουμε όλες τις πληροφορίες για το νέο CUV της VW, το T-Roc, που θα έρθει να πλασαριστεί στην γκάμα της κάτω από το Tiguan.

Βέβαια, το επίσημο ντεμπούτο του αυτοκινήτου για το καταναλωτικό κοινό θα γίνει τον επόμενο μήνα, στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη.

Το teaser video που έδωσε στη δημοσιότητα η Volkswagen δεν αποκαλύπτει τίποτα το ουσιαστικό, αλλά οι φωτογραφίες χωρίς καμουφλάζ που μπορείτε να δείτε στην γκάλερι σας δίνουν σαφέστατη εικόνα του T-Roc. Αλλά και επί της ουσίας μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το crossover μεγέθους ανάμεσα σε Polo και Golf, καθώς οδηγήσαμε κατ’ αποκλειστικότητα το πρωτότυπο τον περασμένο Απρίλιο.

To video που ανέβασε στο λογαριασμό της σήμερα η VW επιβεβαιώνει ότι το T-Roc θα διατίθεται με πλήρως ψηφιακό ταμπλό, κάτι που δεν αποτελεί και καμία έκπληξη καθώς το Golf διαθέτει επίσης, όπως και το μικρότερο Polo να είσαι διατεθειμένος να βάλεις λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το νέο Volkswagen θα βασίζεται στην σπονδυλωτή πλατφόρμα MQB και θα κάνει χρήση της πλειονότητας των συστημάτων που γνωρίζουμε ήδη από το Golf Mk7,5. Με τη γερμανική εταιρεία να είναι ήδη έτοιμη να δεχτεί ένα καινούργιο μοντέλο στην γκάμα της, και μάλιστα στο μέγεθος ενός Golf, αναμένεται να γίνει και η πρώτη εφαρμογή ενός 48βολτου ήπιου υβριδικού συστήματος για το οποίο η VW τον τελευταίο καιρό έχει πυκνώσει τις αναφορές της. Δηλαδή μια έκδοση plug-in hybrid, ένα T-Roc GTE, για παράδειγμα. Και φυσικά στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να αναμένουμε μια μία εντελώς ηλεκτρική έκδοση, που θα φορά το σύστημα κίνησης του e-Golf.

Μια μερίδα αγοραστών της πιο αναπτυσσόμενης κατηγορίας στην αγορά, των crossover όμως, αναζητά τέτοια αυτοκίνητα, αλλά με σπορ δυναμικά χαρακτηριστικά. Ως εκ τούτου, μια έκδοση «R» πρέπει να θεωρείται δεδομένη και ως τέτοια θα έχει για πρώτη επιλογή το δίλιτρο TSI που γνωρίζουμε από το Golf R, με ισχύ 310 άλογα και ροπή 40,8 kgm.

Όπως είπαμε στην γκάμα της VW, το T-Roc θα έρθει να πλασαριστεί κάτω από το Tiguan, οπότε και κάτω από τις 25 χιλιάδες που ξεκινά αυτό. Δεδομένου ότι θα είναι ένα μικρό crossover, το πιθανότερο είναι να μοιράζεται τους ίδιους κινητήρες με το Polo, καθώς και αυτούς της γκάμας του ανανεωμένου Golf. Αυτό σημαίνει η γκάμα του θα ξεκινά με τον 3κύλινδρο 1.000άρη TSI, μοτέρ που εκτιμούμε ότι θα το φέρει γύρω από τις 18.000 ευρώ.

Η παραγωγή για τις ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσει μέσα στον Αύγουστο, στο εργοστάσιο της VW στην Palmela, στην Πορτογαλία. Στην Ελλάδα, το ντεμπούτο του αυτοκινήτου θα γίνει στο τέλος του χρόνου, πιθανώς το Δεκέμβριο, και η εμπορική διάθεσή του θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο.

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube