Νέο, ρετρό Caterham Seven SuperSprint [video]

Νέο, ρετρό Caterham Seven SuperSprint [video]

Η Caterham παρουσίασε στο φετινό Goodwood Revival το Seven SuperSprint, μια έκδοση επηρεασμένη από την αισθητική των αγωνιστικών του ’60.

Το Seven παράγεται από το 1957, και η εμφάνισή του ελάχιστα έχει αλλάξει από τότε. Σήμερα όμως η Caterham αποφάσισε να λανσάρει μια ακόμα πιο ρετρό εκδοχή του.

Το νέο Seven SuperSprint είναι μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής, η οποία φτιάχτηκε για την 60ή επέτειο του μοντέλου, και θα παραχθεί μόνο για 60 τυχερούς πελάτες. Αποτελεί συνέχεια της έκδοσης Sprint, που είχε παρουσιαστεί πέρσι, και ενσαρκώνει το πνεύμα των αγωνιστικών του ’60. Τότε που ένας οδηγός μπορούσε με το ίδιο αυτοκίνητο να οδηγήσει από το σπίτι του μέχρι την πίστα, να τρέξει έναν αγώνα και στη συνέχεια να επιστρέψει.

Το Caterham Seven SuperSprint διατίθεται σε έξι ρετρό χρωματικούς συνδυασμούς, οι οποίοι έχουν πάρει το όνομά τους από ισάριθμες πίστες: Aintree, Dijon, Hockenheim, Imola, Watkins Glen και Zandvoort. Πολλές επιφάνειες του εσωτερικού είναι ντυμένες με καφέ δέρμα, ενώ η στεφάνη του τιμονιού της Moto-Lita είναι ξύλινη. Η «καμπίνα» μπορεί να είναι διθέσια ή μονοθέσια, με ένα κάλυμμα στην πλευρά του συνοδηγού να βελτιώνει την αεροδυναμική. Η προσοχή στη λεπτομέρεια επιβάλλει πως ακόμα και το πλαίσιο και τα μέρη της ανάρτησης είναι βαμμένα σε γκρι χρώμα, όπως ήταν πριν από 60 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο φρενήρης ρυθμός ενός Caterham 620 R [video]

Κάτω από το καπό του SuperSprint βέβαια βρίσκεται ένα σύγχρονο μοτέρ, και συγκεκριμένα μια πιο άγρια εκδοχή του 3κύλινδρου τούρμπο των 660 cc που κινεί και το βασικό Seven 160, με ισχύ αυξημένη από τους 80 στους 95 PS. Το χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο στέλνει την κίνηση σε έναν πίσω άξονα εξελιγμένο από την αγωνιστική ομάδα της Caterham, με μπλοκέ διαφορικό.

Τα αμορτισέρ είναι της Bilstein και τα φρένα αποτελούνται από δίσκους με διπίστονες δαγκάνες εμπρός και ταμπούρα πίσω. Οι σιδερένιες ζάντες έχουν διάμετρο 14" και ντύνονται με πολιτικά λάστιχα διαστάσεων… 155/65. Χάρη στο χαμηλό βάρος, που δεν έχει ανακοινωθεί αλλά δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 500 kg, το SuperSprint κάνει το 0-96 km/h (0-60 mph) σε 6,9", με την τελική του να φτάνει τα 160 km/h.

Η βασική τιμή του Caterham Seven SuperSprint στο Ην. Βασίλειο είναι £29.995 (€32.900), και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βιαστούν ιδιαίτερα. Στην αντίστοιχη περίπτωση πέρσι, το Sprint ξεπούλησε μέσα σε μία εβδομάδα από το άνοιγμα του βιβλίου παραγγελιών, και το πιθανότερο είναι ότι αυτή τη φορά ο διαθέσιμος χρόνος θα είναι ακόμα λιγότερος.

[Πηγή: Caterham]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube