Νέο Citroën DS3 Cabrio Racing, αποκάλυψη τον επόμενο μήνα

Νέο Citroën DS3 Cabrio Racing, αποκάλυψη τον επόμενο μήνα

Η Citroën που παρουσίασε το πρωτότυπο DS3 Cabrio Racing των 200 ίππων στο Goodwood Festival of Speed νωρίτερα εφέτος, αναφορές θέλουν το μοντέλο παραγωγής να αποκαλύπτεται τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με το Auto Express, το μοντέλο παραγωγής του νέου DS3 Cabrio Racing που θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα θα αποτελεί ιδιαίτερα πιστό αντίγραφο του πρωτότυπου και θα διατίθεται μάλιστα με έξτρα χρέωση σε χρώμα ματ Moondark που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Και στην καμπίνα θα διατηρηθούν τα περισσότερα από τα στοιχεία του πρωτότυπου, μαζί με τις δερμάτινες επενδύσεις από δέρμα νάπα και της διακοσμήσεις από αλκαντάρα.

Όπως και το κλειστό DS3 Racing, το Cabrio που ζυγίζει 25 κιλά επιπλέον είναι και αυτό εξελιγμένο σε συνεργασία την αγωνιστική ομάδα της Citroën. Σύμφωνα μάλιστα με τη Citroën, η ανοιχτή έκδοση του DS3 Racing δεν διαφέρει σε αίσθηση από την κλειστή, χάρη στις βελτιώσεις που έχουν κάνει οι μηχανικοί της γαλλικής φίρμας.

Ομοίως και το μοτέρ είναι το ίδιο με αυτό του κλειστού DS3 Racing, δηλαδή ένα τουρμπάτο 1.600άρι που αποδίδει ισχύ 200 PS και ροπή 28 kgm. Τα νούμερα αυτά καθιστούν ικανό το Citroën DS3 Cabrio Racing, σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,5”.

Εξωτερικά, το DS3 Cabrio Racing ξεχωρίζει από τους μαύρους τροχούς 19” και το γκρι ματ χρώμα Moondark. Επίσης, οι καθρέφτες, οι εξωτερικές χειρολαβές και η μεταλλική φάσα στην πίσω πόρτα έχουν επένδυση μαύρου χρωμίου, ενώ δεν λείπουν τα διακριτικά της έκδοσης. Ακόμα, οι δαγκάνες των φρένων, το R στα διακριτικά, τα αυτοκόλλητα στις πόρτες και η εμπρός αεροτομή είναι σε χρώμα Carmin Red.

Στο εσωτερικό, τα μπάκετ προσφέρονται με τρία είδη επενδύσεων, ενώ υπάρχουν και πολλά διακριτικά της έκδοσης. Ακόμα, οι ραφές στο λεβιέ, στα καθίσματα και στη δερμάτινη επένδυση του ταμπλό είναι χρώματος Carmin Red.

Επίσης, σε μια προσπάθεια της γαλλικής φίρμας να κάνει το DS3 να δείχνει πιο πρακτικό και «γήινο», εμπλούτισε τον έξτρα εξοπλισμό του μοντέλου με ένα ειδικά σχεδιασμένο παιδικό κάθισμα τύπου μπάκετ και με κράνη στα χρώματα του μοντέλου.

Η παραγωγή του Citroën DS3 Cabrio Racing θα είναι περιορισμένη, ανάμεσα στα 200 και 400 κομμάτια ετησίως, οπότε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ίσως στέρξουμε να δούμε δύο τρία αυτοκίνητα και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube