To νέο Citroën C5 θα έχει ιδιαίτερα φουτουριστική σχεδίαση

To νέο Citroën C5 θα έχει ιδιαίτερα φουτουριστική σχεδίαση

Οι ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες δείχνουν την σχεδιαστική στροφή που θα κάνει η Citroën για το C5.

Σε μια προσπάθεια για να κρατήσει τα αυτοκίνητά της όσο το δυνατόν πιο ξεχωριστά και ενδιαφέροντα, η Citroën θα αλλάξει ριζικά τον σχεδιαστικό της χαρακτήρα για το νέο C5 που θα παρουσιαστεί το 2018. Μάλιστα, οι ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στον βρετανικό Τύπο δείχνουν πώς θα μοιάζει η νέα γενιά του μοντέλου.

Η παραδοσιακή κατηγορία των οικογενειακών σεντάν δεν περνάει και την καλύτερή της περίοδο, μιας και μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού έχει στραφεί στα crossover και τα SUV. Για αυτό τον λόγο, η Citroën θέλει η νέα γενιά να είναι πιο ξεχωριστή και ελκυστική σχεδιαστικά.

Μιλώντας στον βρετανικό Τύπο, ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού τμήματος του Groupe PSA Maxime Picat ανέφερε ότι θέλουν να επαναφέρουν στο προσκήνιο το C5 μέσω ενός δυναμικού, αποτελεσματικότερου και πιο αεροδυναμικού μοντέλου, που σίγουρα οι πελάτες μας θα θέλουν να δουν.

Άλλος ένας βασικός λόγος που η Citroën θέλει να επιμείνει στην κατηγορία των οικογενειακών σεντάν είναι γιατί θέλει να διατηρήσει εναλλακτικές προτάσεις απέναντι στα crossover και τα SUV, μιας η έκρηξη στις πωλήσεις τους κάποια στιγμή θα κοπάσει. Σύμφωνα με τον κ. Picat, είναι μόδα διαφοροποίησης που θα περάσει, και όταν γεμίσουν οι δρόμοι SUV, τότε οι πελάτες θα στραφούν πάλι σε κάτι πιο ξεχωριστό.

Το Citroën C5 επόμενης γενιάς θα βασίζεται στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα EMP2 που χρησιμοποιείται και από άλλα σύγχρονα μοντέλα του Ομίλου. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίξει κάποιο υβριδικό σύστημα κίνησης, και φυσικά βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του νέου μοντέλου.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube