Νέες πληροφορίες για το νέο SUV της Škoda

Νέες πληροφορίες για το νέο SUV της Škoda

Νέες πληροφορίες κυκλοφορούν στο web σχετικά με την ονομασία, το μέγεθος και την αποκάλυψη του νέου SUV/crossover της Škoda.

Νέα αναφορά λέει ότι η Škoda θα αποκαλύψει το 7θέσιο SUV/crossover της στο τέλος του χρόνου σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στην Τσεχία, κατά το πρότυπο του νέου Superb. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο θα ντεμπουτάρει ενώπιον του ευρέως κοινού στο Σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο του 2016.

Η ονομασία του νέου SUV της Skoda πιστεύεται ότι θα είναι Snowman ή Polar και όχι Škoda Superb Scout, όπως πιστευόταν αρχικά. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί την έκδοση B της διαμορφώσιμης πλατφόρμας MQB, την ίδια έκδοση δηλαδή που υποστηρίζει και το νέο Superb. Μοντέλο με το οποίο θα έχει πολλά κοινά στοιχεία και ομοιότητες, ειδικά με την έκδοση Combi που αναμένεται αργότερα μέσα στο 2015, πιθανότατα το φθινόπωρο.

Το μήκος του νέου Škoda SUV/crossover θα είναι περίπου 4,6 m και η καμπίνα του θα διαθέτει στάνταρ 5θέσια διαμόρφωση, αλλά θα προστίθενται με έξτρα χρέωση ακόμη δύο θέσεις, καθιστώντας το 7θέσιο.

Η στάνταρ κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, αλλά οι πιο ακριβές εκδόσεις θα έχουν κίνηση και στους τέσσερις. Επιπλέον, το νέο Škoda SUV/crossover  θα διαθέτει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, προστατευτικά αμαξώματος, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και αλουμινένιες γλίστρες εμπρός πίσω.



Το αυτοκίνητο προφανώς θα μοιράζεται αρκετά εξαρτήματα με το «αδελφό» τρόπον τινά νέο Volkswagen Passat Alltrack, που ντεμπουτάρισε τον Μάρτιο που μας πέρασε στη Γενεύη. Για παράδειγμα θα μοιράζεται το σύστημα XDS+ που μέσω των φρένων παίζει το ρόλο μπλοκέ διαφορικού, διαχειριζόμενο τους εσωτερικούς τροχούς, έτσι ώστε να βελτιώνει την ευστάθεια. Την ισχύ στο νέο Škoda θα παρέχει ο ισχυρότερος ντίζελ της γκάμας, δηλαδή ο 2.0 TDI που αποδίδει 150 ή 190 PS και συνδυάζεται ούτως ή άλλως με τετρακίνηση και στο στάνταρ Superb  ή ακόμα ακόμα και ο ισχυρότερος δίλιτρος TDI του Passat Alltrack με τους 240 PS. Πριν βέβαια από το νέο SUV/crossover της Škoda, θα δούμε το καλοκαίρι την έκδοση Combi με πορτμπαγκάζ 660 lt.

Σημείωση: Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το Škoda Snowman σχεδιασμένο από την RM Design.

[Πηγή caradvice.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube