Κοντοζυγώνει το νέο Audi RS5

Κοντοζυγώνει το νέο Audi RS5

Οι δοκιμές του νέου σπορ κουπέ συνεχίζονται και το αμάξωμά του ξεφορτώνεται καμουφλάζ.

Οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες του νέου Audi RS5 Coupé είναι οι πρώτες στις οποίες βλέπουμε το αυτοκίνητο με το κανονικό του αμάξωμα.

Παρά το καμουφλάζ, φαίνονται αρκετές από τις διαφορές σε σχέση με το S5, οι οποίες αναλαμβάνουν να το κάνουν πιο επιθετικό και άγριο. Τα φουσκωμένα φτερά, οι μεγαλύτεροι θόλοι και τροχοί καθώς και τα τεράστια φρένα είναι οι βασικότερες εξ αυτών.



Αντίστοιχα τεράστιες είναι και οι εισαγωγές αέρα, οι οποίες εκτός από σήμα κατατεθέν των RS, είναι και απαραίτητες για την επαρκή παροχή αέρα στον κινητήρα. Ο τελευταίος, αν και δεν είναι επιβεβαιωμένο κάτι τέτοιο, δε θα είναι πλέον ο γνωστός μας ατμοσφαιρικός V8 των 4,2 λίτρων αλλά ένας biturbo V6 (πιθανότατα 3λιτρος) που αναμένεται να ξεπερνάει τους 500 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το νέο Audi S5 Coupé

Το σύστημα τετρακίνησης είναι προφανώς αδιαπραγμάτευτο στοιχείο κάθε Audi της σπορ σειράς RS, οπότε είναι πολύ πιθανό να μιλάμε για χρόνο 0-100 km/h κάτω από 4”.

Το πότε θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο, όμως αυτή τη φορά η κορυφαία έκδοση δε θα καθυστερήσει όσο τις προηγούμενες σε σχέση με το λανσάρισμα.



Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το περιμένουμε κοντά στις αρχές του επόμενου έτους, οπότε και θα έρθει αντιμέτωπο με μοντέλα όπως η Mercedes-AMG C63 Coupé και η BMW M4.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube