Ηλεκτρικό πρωτότυπο χάτσμπακ από τη Mercedes-Benz στη Φρανκφούρτη

Ηλεκτρικό πρωτότυπο χάτσμπακ από τη Mercedes-Benz στη Φρανκφούρτη

Το νέο πρωτότυπο θα είναι ο προάγγελος του μικρότερου μοντέλου της ηλεκτρικής υπομάρκας EQ και θα ξεκινήσει να πωλείται το 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους συνεργάτες μας του βρετανικού Autocar, η ηλεκτρική υπομάρκα της Mercedes-Benz θα αποκαλύψει το Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης ένα νέο μοντέλο.

Αυτή τη στιγμή το πρωτότυπο βρίσκεται ακόμα στη φάση του σχεδιασμού κάτω από απόλυτη μυστικότητα. Αναμένεται να έχει χάτσμπακ αμάξωμα και μικρομεσαίες διαστάσεις, ενώ το όνομά του δεν αποκλείεται να είναι EQ A.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι θα αποτελέσει το βασικό μοντέλο της εταιρείας και ότι αναμένεται να περάσει στην αγορά το 2020. Στην πλήρη δυναμική της, η γκάμα των EQ αναμένεται να έχει 10 μοντέλα μέχρι το 2025 και το ύψος της επένδυσης για να υλοποιηθεί θα αγγίξει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Mercedes-Benz Generation EQ φωτίζει το Παρίσι με 408 PS [video]

Θα αποτελέσει άμεσο ανταγωνιστή του BMW i3 και της έκδοσης παραγωγής του Volkswagen ID Concept, οπότε θα είναι κεντρικός πυλώνας στο όραμα της Mercedes-Benz να αποκτήσει ηγετική θέση στην ηλεκτροκίνηση μέσα στην επόμενη 10ετία.

Η τιμή του υπολογίζεται ότι θα είναι κοντά στα €40.000 και θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί ειδικά γι’ αυτά τα μοντέλα. Θα διατηρεί τη σχεδιαστική ταυτότητα που εισήγαγε το crossover EQ, ενώ θα έχει συμβατικές πόρτες και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες για είναι φωτεινή η 5θέσια καμπίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το BMW i3 94 Ah

Κατά πάσα πιθανότητα ο ηλεκτροκινητήρας θα βρίσκεται τοποθετημένος στο εμπρός μέρος του αμαξώματος και θα συνδέεται με τους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου μιας σχέσης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις και για έναν ακόμα ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος, ο οποίος θα εξασφαλίζει τετρακίνηση και καλύτερες επιδόσεις.

Το μικρό μοντέλο της EQ αναμένεται να έχει και πολύ εξελιγμένα στοιχεία στον τομέα της επικοινωνίας και ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ αυτοκινήτων ώστε ο οδηγός του ενός να λαμβάνει διάφορες χρήσιμες πληροφορίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το ηλεκτρικό Volkswagen ID Concept

Παράλληλα, αναμένεται να είναι διαθέσιμα και πολλά ευέλικτα προγράμματα χρήσης, που πραγματικά θα διευκολύνουν τη ζωή των οδηγών του αυτοκινήτου.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube