Η Škoda θα δειγματίσει την νέα γενιά του Fabia στην έκθεση της Γενεύης

Η Škoda θα δειγματίσει την νέα γενιά του Fabia στην έκθεση της Γενεύης

Ο προάγγελος του νέου Fabia θα εμφανιστεί σε μορφή πρωτότυπου και στο τέλος της χρονιάς θα παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής.

Η Škoda θα παρουσιάσει την επόμενη γενιά του Fabia σε μορφή πρωτότυπου στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, με το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου να έχει οριστεί για το τέλος του χρόνου.

Η νέα γενιά του Fabia θα είναι το πρώτο μοντέλο του ομίλου VW που θα χρησιμοποιήσει την «κοντή» εκδοχή της πολυδιαμορφώσιμης πλατφόρμας MQB, την MQB-A. Τα υπόλοιπα μοντέλα του ομίλου που θα χρησιμοποιήσουν την νέα αυτή πλατφόρμα είναι η επόμενη γενιά των VW Polo και Seat Ibiza. Ακόμα, η νέα πλατφόρμα, εκτός από ελαφρύτερη είναι και μεγαλύτερη, πράγμα που θα ευνοήσει τους χώρους του νέου μοντέλου.

Εμφανισιακώς, η νέα γενιά του Škoda Fabia θα ακολουθεί την σχεδιαστική ταυτότητα των σύγχρονων μοντέλων της φίρμας, όπως στο ανανεωμένο Yeti. Σε αυτή ξεχωρίζουν η νέα μάσκα, το μεγαλύτερο μαύρο σήμα και οι πιο «άγριοι» προφυλακτήρες. Όλα αυτά θα δώσουν μια πιο ξεχωριστή και νεανική εικόνα στο επόμενο Fabia, χωρίς όμως να γίνει κραυγαλέα, μιας και η Škoda δεν θέλει να δυσαρεστήσει το υπάρχον κοινό του μοντέλου.

Στο εσωτερικό, θα υπάρξει καθολική αναβάθμιση στα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, ενώ το νέο Fabia θα υιοθετεί και όλα τα σύγχρονα συστήματα πολυμέσων του γκρουπ VW.

Τέλος, οι αλλαγές στα μηχανικά μέρη θα βελτιώσουν την οικονομία και την ποιότητα λειτουργίας. Η τρίτη γενιά του νέου Škoda Fabia θα είναι ελαφρύτερη και θα εφοδιάζεται με όλους τους νέους 3κύλινδρους και 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου του ομίλου, συμπεριλαμβανομένου και του 3κύλινδρου 1.000άρη των 60 και 75 ίππων που χρησιμοποιεί και το Citigo.

Οι εμπορική διάθεση του νέου Škoda Fabia θα ξεκινήσει στις αρχές του 2015, ενώ η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει στην Διεθνή Έκθεση του Παρισιού το φθινόπωρο.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube