Η πρώτη φωτογραφία από το cockpit του Mercedes-AMG Project One των 1.000 ίππων

Η πρώτη φωτογραφία από το cockpit του Mercedes-AMG Project One των 1.000 ίππων

O Tobias Moers, αφεντικό της AMG πόσταρε πριν λίγο στο Instagram μια φωτογραφία από το cockpit του Project One.

Πέντε μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του hypercar Project One των 1.000 ίππων με το οποίο η Mercedes γιορτάζει τα 50 χρόνια της AMG στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το αφεντικό της AMG  ποστάρει στο Instagram μια φωτογραφία από το cockpit.

Δείτε ακόμη Ο Hamilton «διαρρήκτης» σε teaser του Mercedes-AMG Project One [video]

Δείτε ακόμη Έτοιμη η Mercedes-AMG Project One των 1.000 ίππων


Ο Tobias Moers φαίνεται ότι βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου που, ούτε λίγο ούτε πολύ, φορά τον κινητήρα F1 από το μονοθέσιο του Lewis Hamilton. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στις εγκαταστάσεις της Mercedes-AMG High Performance Powertrains στο Brixworth της Μ. Βρετανίας. Εκεί που εξελίσσονται και κατασκευάζονται και οι κινητήρες Formula 1 δηλαδή.

Δείτε ακόμη Mercedes-AMG Project One: Τιμή αγοράς €2,275 εκ. και επισκευή μοτέρ κάθε 50.000 km

Από την εικόνα διακρίνεται η μικρή οθόνη που παίζει τον ρόλο του πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι. Διαστάσεων αντίστοιχων με αυτές στα αυτοκίνητα F1 και στα πρωτότυπα LMP1 του Le Mans. Το τιμόνι έχει επίπεδο πάνω και κάτω μέρος, επίσης όπως τα αγωνιστικά, πράγμα που πέρα από το στιλ ίσως να σημαίνει και κάποια στενότητα χώρου. Εκτός από τα κουμπιά για διάφορες ρυθμίσεις, ξεχωρίζει στο πάνω μέρος και η σειρά με τα shift lights. Στα δεξιά, στην κορυφή μιας κονσόλας που όπως μπορούμε να καταλάβουμε είναι κεκλιμένη, φαίνεται μια δεύτερη οθόνη που δείχνει ένα σκίτσο – φάντασμα του αυτοκινήτου. Το γραρφικό φαίνεται να δείχνει την προέλευση και την ροή ενέργειας, όπως συνηθίζεται στα… υβριδικά αυτοκίνητα. Ακόμη και σε αυτά με κινητήρες μονάδες Formula 1.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube