H Škoda ετοιμάζει Superb Scout

H Škoda ετοιμάζει Superb Scout

Ένα ολλανδικό μέσο αναφέρει ότι ένα Skoda Superb Scout βασισμένο στο Superb Combi βρίσκεται ήδη υπόλ εξέλιξη.

Οι συνάδελφοί μας του website Telegraaf αναφέρουν ότι η εκδοχή Scout του νέου Škoda Superb βρίσκεται ήδη στο γραφείο μελετών της τσεχικής εταιρείας. Και ότι σύντομα, αυτό το ψηλωμένο Superb με την κίνηση στους τέσσερις τροχούς, θα ενταχθεί στην γκάμα της Škoda.

Την ίδια επέκταση στην γκάμα της αναμένεται κατά το Telegraaf να έχει και το νέο Fabia, αλλά όπως και στην προηγούμενη γενιά η κίνηση θα μεταδίδεται μόνο στους εμπρός τροχούς.

Πέρα από την κίνηση στους τέσσερις τροχούς, τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και την επιλογή ισχυρών κινητήρων ντίζελ, το Superb αυτό, κατά το ειωθότα των Scout, θα διαθέτει προστατευτικά αμαξώματος, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και αλουμινένιες γλίστρες εμπρός πίσω.

Το νέο Škoda Superb Scout προφανώς και θα μοιράζεται αρκετά εξαρτήματα με το «αδελφό» τρόπον τινά νέο Volkswagen Passat Alltrack, που ντεμπουτάρισε πριν από λίγες ημέρες στη Γενεύη. Για παράδειγμα θα μοιράζεται το σύστημα XDS+ που μέσω των φρένων παίζει το ρόλο μπλοκέ διαφορικού, διαχειριζόμενο τους εσωτερικούς τροχούς, έτσι ώστε να βελτιώνει την ευστάθεια. Την ισχύ στο Superb Scout θα παρέχει ο ισχυρότερος ντίζελ της γκάμας, δηλαδή ο 2.0 TDI που αποδίδει 150 ή 190 PS και συνδυάζεται ούτως ή άλλως με τετρακίνηση και στο στάνταρ Superb  ή ακόμα ακόμα και ο ισχυρότερος δίλιτρος TDI του Passat Alltrack με τους 240 PS. Πριν βέβαια από το Scout, θα δούμε το καλοκαίρι την έκδοση Combi με πορτμπαγκάζ 660 lt.

Με την παραδοχή ότι τo Škoda Octavia Scout λανσαρίστηκε ένα χρόνο αργότερα από την έκδοση Combi, στην περίπτωση που η τσεχική εταιρεία ακολουθήσει αυτή τη χρονική διαδοχή, τότε θα πρέπει να περιμένουμε το Superb Scout στα μέσα του 2016.

* Στη φωτό απεικονίζεται το Škoda Superb Combi από scoop video

[Πηγή Telegraaf.nl]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube