Ετοιμάζεται και πιο καυτή GT3 RS 4.2

Ετοιμάζεται και πιο καυτή GT3 RS 4.2

Η Porsche ετοιμάζει νέα πιο ισχυρή ατμοσφαιρική έκδοση της 911 GT3 RS.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Porsche ετοιμάζει μια νέα ισχυρότερη και πιο σκληροπυρηνική έκδοση της 911 GT3 RS, όπως είχε κάνει προς το τέλος και της προηγούμενης γενιάς.

Ο σημερινός κινητήρας των 4.0 λίτρων με διάμετρο 102 mm και διαδρομή 81,5 mm, είναι ο μεγαλύτερος σε κυβισμό 6κύλινδρος boxer παραγωγής. Αλλά οι πληροφορίες μιλούν για μια υπερκυβισμένη έκδοση 4.2, με διαδρομή 85,1 mm.

Η RUF, γνωστός εξειδικευμένος βελτιωτής Porsche, έχει ήδη παρουσιάσει μια έκδοση 4.2 του συγκεκριμένου κινητήρα στην βασισμένη στην 964 SCR 4.2 που έδειξε φέτος στην Γενεύη. Η ιπποδύναμη που ανακοινώθηκε ήταν 525 άλογα στις 8.370 rpm και 51 kgm ροπή στις 5.820 rpm. Οι τιμές αυτές είναι σημαντικά καλύτερες από τα 500 PS και τα 46,9 kgm στις 6.250 rpm της εργοστασιακής GT3 RS.



Κατάσκοποι πρόσφατα φωτογράφισαν μια όχι και τόσο βαριά καμουφλαρισμένη GT3 RS να δοκιμάζεται στο Nurburgring. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, έχει διαφορετικούς προφυλακτήρες, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και διαφορετικής σχεδίασης εξάτμιση. Έχει επίσης βαθύτερο diffuser στο πίσω μέρος, στα πρότυπα της 911 R, πράγμα που υποδηλώνει ότι παράγει περισσότερη κάθετη δύναμη από αυτό της σημερινής GT3 RS.

Σε ερώτηση του αδελφού βρετανικού AUTOCAR για το αν το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε να δοκιμάζεται ήταν η GT3 RS 4.2 η Porsche αρνήθηκε να απαντήσει. Αρκέστηκαν απλώς να πουν ότι αυτοκίνητα με διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές δοκιμάζονται διαρκώς στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης, τόσο εξ’ ολοκλήρου νέων μοντέλων όσο και επί μέρους λύσεων για τα υπάρχοντα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube