Έρχονται τέσσερα νέα Škoda SUV

Έρχονται τέσσερα νέα Škoda SUV

Ολομέτωπη επίθεση της Škoda στην δημοφιλή και αναπτυσσόμενη αγορά των SUV, με προτεραιότητα την Κίνα.

Η Škoda σχεδιάζει μια σειρά από νέα SUV, τέσσερα τον αριθμό, με ιδιαίτερη σχεδίαση και εστιασμένο σε συγκεκριμένες μεταφορικές ανάγκες, έτσι ώστε να ξεχωρίζουν τα χάτσμπακ της εταιρείας.

Η έκδοση παραγωγής του Vision S concept θα αποκαλυφθεί από τη Škoda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Σεπτέμβριο, με το όνομα Kodiaq. Θα ακολουθήσει μια ανανεωμένη έκδοση του δημοφιλούς και επιτυχημένου Yeti, προς το τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018.

Το Kodiaq θα ακολουθήσει μια 5πορτη εκδοχή που θα βασίζεται σε αυτό αλλά θα έχει κουπέ φόρμα, ακολουθώντας το πρότυπο των BMW X6 και X4. Δεν είναι βέβαιο ότι αυτό το μοντέλο θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς το ζήτησε και το χρηματοδότησε η Škoda Κίνας. Οπότε αναμενόμενα εκεί θα το δούμε πρώτα, και ίσως να έρθει στην Ευρώπη αργότερα, αφού η εταιρεία σταθμίσει τα δεδομένα της αγοράς και την ζήτηση.

Υπό εξέταση για το αν θα έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά είναι και ένα μικρότερο μοντέλο, ανταγωνιστικό του Nissan Juke. Επίσης εξελίσσεται κατά προτεραιότητα για την Κίνα, όπου θα παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Όλα τα αυτοκίνητα θα έχουν ξεχωριστή, έντονη σχεδίαση, που θα υπογραμμίζει το δυναμικό χαρακτήρα τους και το ανάλογο lifestyle των ιδιοκτητών τους. Τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία είναι η διπλή μπάρα στην πιο κάθετη πλέον γρίλλια της μάσκας, το μυώδες καπό, τα πρόσθετα φωτιστικά σώματα, οι προσθήκες στους θόλους των τροχών και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Το εσωτερικό θα προσφέρει ιδιαίτερα άνετους χώρους επιβατών, χαρακτηριστικό των σύγχρονων Škoda. Σκοπός των σχεδιαστών είναι να δημιουργήσουν γύρω από κάθε θέση τον προσωπικό χώρο του κάθε ενός επιβάτη, με όλες τις ανέσεις και προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube