Εικόνα-teaser για το Chevrolet Spark 2016

Εικόνα-teaser για το Chevrolet Spark 2016

H Chevrolet έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία-teaser για το Spark 2016 που θα έχει την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 2 Απριλίου.

To Chevrolet Spark 2016, που θα είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, το έχουμε δει ήδη σε φωτογραφίες scoop τελείως ακαμουφλάριστο.

Το αυτοκίνητο απαθανατίστηκε πριν από ένα μήνα στην Κίνα και είχαμε δει ότι υιοθετεί ένα εξελιγμένο σχέδιο του απερχόμενου μοντέλου. Το μίνι της Chevrolet θα βασίζεται στο Opel Karl, αλλά αντίθετα από το γερνμανικό μοντέλο, τα μάνταλα των πίσω θυρών θα βρίσκονται κοντά στις πίσω κολόνες, όπως και στο υφιστάμενο Spark.

Η Chevrolet περιορίστηκε μόνο στην εικόνα-teaser χωρίς να προχωρήσει σε δημοσιοποίηση λεπτομερειών ή τεχνικών χαρακτηριστικών. Βέβαια η ασφαλής πρόβλεψη είναι ότι δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από τα δεδομένα των Ευρωπαίου αδελφού του. Με άλλα λόγια, κάτω από το καπό του αναμένεται να υπάρχει ο ατμοσφαιρικός 3κύλινδρος 1.000άρης των 75 PS που φορά και το Karl. Με βάση τα στοιχεία αυτά, αναμένουμε το μοτέρ του να συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο σασμάν, να ζυγίζει 930-950 kg και να καίει γύρω από τα 4,3 lt/100 km

Σύμφωνα πάλι με την παραδοχή ότι θα είναι η εκδοχή της Chevrolet για το Opel Karl, αναμένουμε το Spark 2016 να έχει μήκος 3,7 m και το ίδιο μεταξόνιο των 2.385 mm. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ στη μέγιστη τιμή της θα ξεπερνά τα 900 lt με τα καθίσματα αναδιπλωμένα. Ο εξοπλισμός δεν θα είναι πληθωρικός, αλλά όπως και στο Karl σύγχρονα επαρκής με θερμαινόμενο τιμόνι και καθίσματα, τέσσερα ηλεκτρικά παράθυρα, σύστημα πολυμέσων MyLink, park assist, cruise control και ηλιοροφή.

Το νέο Chevrolet Spark 2016 θα αποκαλυφθεί πλήρως στις 2 Απριλίου ταυτόχρονα στο Seoul Motor Show 2015 και στo New York International Auto Show 2015.

[Πηγή Chevrolet]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube