Δύο νέα SUV στην γκάμα της Peugeot

Δύο νέα SUV στην γκάμα της Peugeot

Η Peugeot αλλάζει το mix της γκάμας της, αντικαθιστώντας ένα crossover και ένα MPV με δύο SUV.

Η Peugeot θα παρουσιάσει ένα 5θέσιο και ένα 7θέσιο SUV που θα αντικαταστήσουν το crossover 3008 και το MPV 5008.

Αυτό προκύπτει από δύο σκίτσα που διέρρευσαν αυτή την εβδομάδα και δημοσιεύτηκαν από το γαλλικό site auto-moto.com, σύμφωνα με το οποίο τα δύο αυτοκίνητα θα παρουσιαστούν το ένα μετά το άλλο τους προσεχείς μήνες. Και οι πωλήσεις θα αρχίσουν το 2017.

Τα δύο μοντέλα θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα, (EMP2), την ίδια που χρησιμοποιεί και το τελευταίο μοντέλο της μάρκας, το 308. Θα έχουν το ίδιο μεταξόνιο, θα είναι προσθιοκίνητα και θα εφοδιάζονται με το σύστημα Grip Control, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία εξασφαλίζει αρκετή πρόσφυση στην οδήγηση εκτός δρόμου ώστε να μην είναι απαραίτητη η βαριά και ακριβή τετρακίνηση.



Τα δύο αυτοκίνητα της Peugeot τοποθετούνται απέναντι στα Renault Kadjar και Maxthon, καθώς και στα Nissan Qashqai και X-TRAIL. Η επιλογή της Peugeot να αντικαταστήσει τα 3008 και 5008 σε παραδοσιακά SUV είναι λογική δεδομένης της ανάπτυξης της κατηγορίας παγκοσμίως. Είναι και μια στρατηγική επιλογή, καθώς με αυτή την κίνηση η μάρκα ξεκαθαρίζει τον χαρακτήρα των μοντέλων 00.

Όπως δείχνει το σκίτσο, τα νέα SUV της Peugeot εμπνέονται από το Quartz concept με τονισμένη την μάσκα, όπως στο facelift του 2008. Οι κινητήρες θα είναι οι ίδιοι με του 308, ο 1.2 και ο 1.6 τούρμπο βενζίνης, και ένας δίλιτρος τούρμπο ντίζελ. Η Peugeot θα λανσάρει το νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης με μοτέρ βενζίνης στο νέο της SUV το 2019.

[Πηγή auto-moto.com

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube