Dacia Duster με σήματα Renault, σε ποια χώρα συμβαίνει;

Dacia Duster με σήματα Renault, σε ποια χώρα συμβαίνει;

Δεν χωρά αμφιβολία πως το Dacia Duster είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα της Dacia ανά τον κόσμο. Γνωρίζατε όμως πως σε μια χώρα είναι διαθέσιμο και ως Renault Duster;

Renault Duster

Το Dacia Duster πέρασε αισίως στην τρίτη του γενιά, με το του ρουμανικό SUV να αριθμεί ήδη 2,4 εκατομμύρια πωλήσεις. Στην Τουρκία όμως, το αυτοκίνητο δεν πωλείται με τα σήματα της Dacia αλλά με εκείνα της Renault!

H Renault, στο πλαίσιο του «International Game Plan 2027» , θέλοντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην γειτονική χώρα το Renault Duster. Το αυτοκίνητο παράγεται στο εργοστάσιο της γαλλικής φίρμας στην Προύσα, με τους ανθρώπους της εταιρείας θα κυκλοφορήσει στην εγχώρια αγορά το προσεχές καλοκαίρι.

To Dacia Duster, στην αγορά της Τουρκίας πωλείται ως Duster μεν, με τα σήματα της Renault δε!

Renault Duster

Με αυτή τη κίνηση, η Billancourt θέλησε να χρησιμοποιήσει το δυνατό brand name της, πουλώντας το Duster με τα δικά της σήματα. Πόσο όμως διαφέρει από το γνήσιο Dacia Duster;

Και τα δύο αυτοκίνητα βασίζονται στην πλατφόρμα CMF-B (όπως και τα νέα Clio, Captur και Arkana), με το Dacia Duster να κατασκευάζεται στη Ρουμανία και όχι στην Τουρκία. Στο εμφανισιακό κομμάτι δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις, πέραν των διαφορετικών λογοτύπων.

H συγκεκριμένη διαφοροποίηση μεταφέρεται και στην καμπίνα, με το Renault Duster να ενσωματώνει τον Ρόμβο στο τιμόνι. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, το Renault Duster μπορεί να διαθέτει τον ίδιο ψηφιακό πίνακα οργάνων 7” και το OpenR σύστημα infotainment με οθόνη 10,1”.

Dacia Duster

Αμφότερα τα μοντέλα χρησιμοποιούν σχεδόν τα ίδια κινητήρια σύνολα. Και λέμε σχεδόν γιατί από το Duster της Τουρκίας απουσιάζει η πολύ εμπορική έκδοση διπλού καυσίμου (βενζίνη/LPG). 
Οι υποψήφιοι πελάτες στην τουρκική αγορά έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τη νέα υβριδική έκδοση E-Tech full hybrid με τους 145 ίππους και την ήπια υβριδική έκδοση με τον 3κύλινδρο, 1.200αρη κινητήρα των 130 ίππων. Η τελευταία μάλιστα συνδυάζεται με τετρακίνηση, 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο και απόσταση από τα έδαφος που φτάνει τα 21,7 cm

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε πως τόσο το Dacia όσο και το Renault Duster εξοπλίζονται με τα ίδια συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού.

 


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube