Αυτό είναι το νέο 5θυρο Honda Civic

Αυτό είναι το νέο 5θυρο Honda Civic

Εικόνες για την απόκτηση πιστοποιητικών ευρεσιτεχνίας δείχνουν πώς ακριβώς θα είναι το αναμενόμενο Civic Hatchback

Η Honda αποκάλυψε πριν λίγες μέρες στο Σαλόνι της Γενεύης το πρωτότυπο Civic Hatchback concept ως πρόλογο για το επερχόμενο 5θυρο Civic παραγωγής.

Τώρα, οι εικόνες αυτές για την απόκτηση ευρεσιτεχνίας δείχνουν μια πιο προσγειωμένη έκδοση του πρωτοτύπου.

Οι εικόνες δείχνουν ένα αυτοκίνητο με νορμάλ τροχούς και λιγότερο επιθετικό αμάξωμα, χωρίς έντονα εμπρός και πίσω σπόιλερ. Επίσης τα μαρσπιέ δεν είναι τόσο εξογκωμένα όσο στο πρωτότυπο, δεν υπάρχουν οι δύο κεντρικές πίσω εξατμίσεις και έχει προστεθεί ένας πίσω καθαριστήρας.

Ακόμη κι αν δεν απεικονίζεται η νορμάλ έκδοση παραγωγής, η μόνη πιθανή διαφορά του Civic Hatchback από αυτό που εικονίζεται θα είναι οι μικρότεροι αεραγωγοί στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες. Αυτοί που εικονίζονται είναι πολύ κοντά σε εκείνους του πρωτοτύπου. Κατά τα άλλα, το 5θυρο Civic δείχνει έτοιμο για τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Honda, στο Swindon της Αγγλίας.

Σε σχέση με το απερχόμενο 5θυρο Civic, το πρωτότυπο που έδειξε η Honda στη Γενεύη ήταν 130 mm μακρύτερο, 30 mm φαρδύτερο και 20 mm χαμηλότερο. Ήδη ξέρουμε ότι το μοντέλο παραγωγής θα προσφέρεται με ένα νέο 3κύλινδρο κινητήρα τούρμπο 1.000 κυβικών καθώς και με τον 4κύλινδρο 1.5 τούρμπο των Civic Sedan και Coupe που λανσαρίστηκαν πρόσφατα στην αγορά των ΗΠΑ. Πιο δημοφιλής στην Ευρώπη πάντως αναμένεται να είναι ο γνωστός 1.6 i-DTEC τουρμποντίζελ. Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο CVT συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης.

Έχοντας υπόψη ότι το νέο Honda Civic θα λανσαριστεί στην Ευρώπη στις αρχές του 2017, είναι πιθανό να το δούμε, στην τελική του μορφή, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, αρχές Οκτωβρίου.

[Πηγή: autoforum.cz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube