Αποκάλυψη για τη Ferrari SP America

Αποκάλυψη για τη Ferrari SP America

Άλλη μια μέρα, άλλη μια μοναδική δημιουργία του τμήματος Ferrari Special Projects βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Πρόσφατα είχαμε δει τις πρώτες φωτογραφίες της μοναδικής Ferrari SP America αλλά μόλις σήμερα, λίγο πριν παραληφθεί από τον ιδιοκτήτη της, αποκαλύπτεται πλήρως.

Η Ferrari SP America βασίζεται στην F12 Berlinetta. Όπως συμβαίνει όμως και με την F12 TRS, μάλλον μόνο τα εμπρός και πίσω φώτα έχουν διατηρηθεί από το μοντέλο παραγωγής. Κατά τα άλλα κάθε γωνιά του αμαξώματος είναι διαφορετική. Σε αντίθεση μάλιστα με τη φουτουριστική εμφάνιση της TRS, αυτή εδώ έχει σαφείς επιρροές από παλαιότερα μοντέλα της εταιρίας.

Για παράδειγμα οι τρεις αεραγωγοί στο καπό παραπέμπουν στη θρυλική Ferrari 250 GTO. Και η διαμόρφωση της οροφής, η οποία τελικά δεν είναι τύπου targa όπως είχε διαρρεύσει αρχικά, θυμίζει τα μοντέλα της εταιρίας από τις δεκαετίες του '60 και του '70. Από το πλάι πάντως μοιάζει και με μια πιο κοντή εκδοχή της Maserati GranTurismo.

Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση από την εταιρία εικάζουμε ότι κάτω από το καπό βρίσκεται ο V12 6,2 λίτρων της συμβατικής F12 Berlinetta χωρίς επεμβάσεις, οπότε αποδίδει 740 PS στις 8.250 rpm και 70,4 kgm στις 6.000 rpm. Κι όσο για το πόσα εκατομμύρια κόστισε η μοναδική SP America στον ιδιοκτήτη της, αυτό μάλλον θα παραμείνει μυστικό.

[Πηγή: The Supercar Kids]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube