![](/sites/default/files/styles/1230x810/public/node-files/photos/news/2016/10/bmw_8_series.jpg?itok=Wmf4q6lk)
Αναβιώνει η BMW Σειρά 8, σκοτώνει την 6άρα
Η πιθανή αναβίωση του κορυφαίου πολυτελούς κουπέ της BMW ίσως σημάνει το τέλος της Σειράς 6.
![](/sites/default/files/styles/thumbnail/public/images/users/michalis_georgiadis_1.jpg?itok=Jh3cOAeW)
![](/sites/default/files/styles/1230x810/public/node-files/photos/news/2016/10/bmw_8_series.jpg?itok=Wmf4q6lk)
Το πρωτότυπο δοκιμών με κουπέ αμάξωμα που βλέπουμε στις φωτογραφιες παραείναι μεγάλο για να είναι η επόμενη Σειρά 6. Κι αυτό μας αφήνει να υποθέσουμε ότι η BMW ίσως αναβιώνει την Σειρά 8.
Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα δούμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα δύο μοντέλα διαδέχονται το ένα το άλλο. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 την Ε24 Σειρά 6 διαδέχτηκε η Ε31 Σειρά 8. Η οποία ποτέ δεν ανανεώθηκε. Μετά το τέλος της ζωής του μοντέλου, αποφασίστηκε να μην υπάρξει στην Σειρά 8. Αντίθετα, το 2003 παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά της Σειράς 6, βασισμένη στον E60 Σειρά 5.
Σήμερα η Σειρά 6 εκτός από δίθυρο αμάξωμα παράγει επίσης την Σειρά 6 Gran Coupe με τέσσερις πόρτες, ένα σεντάν με γραμμή κουπέ και πιο πολυτελή χαρακτήρα από την Σειρά 5. Το οποίο ανταγωνίζεται το Α7 της Audi και την CLS της Mercedes-Benz.
Είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι η BMW θα προχωρήσει την Σειρά 8, ακόμη και ως μία κουπέ έκδοση της Σειράς 7 καθώς δεν έχει αντίπαλο αυτή την στιγμή για την S-Class Coupe. Και οι δύο εταιρείες μας έχουν συνηθίσει να μην αφήνουν αναπάντητες προκλήσεις του ανταγωνισμού σε καμία κατηγορία.
Αυτή τη στιγμή η Σειρά 5 έχει ήδη παρουσιαστεί και η Σειρά 6 είναι σε εξέλιξη. Αλλά το θέμα είναι, υπάρχει πράγματι χώρος στην γκάμα της μάρκας για δύο πολυτελή κουπέ. Ένα σενάριο είναι η BMW να κρατήσει μόνο την 4θυρη Σειρά 6 Gran Coupe ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τη νέα Σειρά 8.
Πηγή Autoevolution