Ανανέωση για το Ford KA+ και νέα έκδοση Active

Ανανέωση για το Ford KA+ και νέα έκδοση Active

Η Ford φρεσκάρει το μικρότερό της μοντέλο και εμπλουτίζει την γκάμα του με μία έκδοση crossover και νέα γκάμα κινητήρων.

Η Ford Europe παρουσίασε σήμερα το ανανεωμένο KA+ που έρχεται πλέον και σε έκδοση Active.

Το 5θυρο μίνι της Ford προσφέρεται για πρώτη φορά και ως πετρελαιοκίνητο με τον 4κύλινδρο 1.5 TDCi των 95 ίππων, εμπλουτίζοντας έτσι την γκάμα κινητήρων του μοντέλου. Οι άλλες επιλογές αφορούν τον καινούριο 3κύλινδρο 1.2 Ti-VCT με 70 ή 85 ίππους.

Οι μηχανικοί της Ford ασχολήθηκαν και με την βελτίωση της ηχομόνωσης και επαναρύθμισαν την ανάρτηση για ακόμα καλύτερη λειτουργία. Μάλιστα, η ρύθμιση της ανάρτησης της έκδοσης Active τείνει προς το πιο μαλακό σε σχέση με την απλή έκδοση, ενώ διαθέτει μεγαλύτερα μετατρόχια και μεγαλύτερη εμπρός αντιστρεπτική.

Σχεδιαστικά, το ανανεωμένο KA+ διαθέτει νέους προφυλακτήρες με διακοσμητικά χρωμίου, νέα μάσκα και λίγο μεγαλύτερα εμπρός φώτα. Η έκδοση Active του KA+ διαθέτει διαφοροποιημένους προφυλακτήρες με άβαφα τμήματα και προστατευτικές ποδιές, πλαστικά προστατευτικά στους θόλους, ράγες οροφής και ελαφρώς αυξημένη απόσταση από το έδαφος (+23 mm σε σχέση με το απλό).

Αλλαγές συναντάμε και στην καμπίνα, με ελαφρώς ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα και πίνακα οργάνων. Ακόμα, ψηλά στην κεντρική κονσόλα βρίσκουμε το νέο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων SYNC 3 που συνοδεύεται και από έγχρωμη οθόνη αφής 6,5”. Η έκδοση Active διαθέτει επιπλέον διαφορετικής σχεδίασης επενδύσεις, νέο τιμόνι και επιπλέον διακοσμητικά.

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δελτίο Τύπου, εμπλουτισμένος είναι και ο εξοπλισμός του ανανεωμένου KA+, που φέρει στον βασικό του εξοπλισμό αισθητήρα βροχής και φώτων, καθώς και θερμαινόμενο παρμπρίζ. Στον προαιρετικό εξοπλισμό βρίσκουμε τον αυτόματο κλιματισμό και τους αισθητήρες παρκαρίσματος.

Τέλος, η εμπορική καριέρα του ανανεωμένου Ford KA+ και του KA+ Active θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube