Λασπομαχίες για Jeep Wrangler με Defender και Grenadier [video]

Λασπομαχίες για Jeep Wrangler με Defender και Grenadier [video]

Τρίαδα λασπωμένη και καθαγιασμένη. Τι θα επιλέγατε για εκτός δρόμου ανωριμότητες; Jeep Wrangler, Land Rover Defender ή Ineos Grenadier;

Ο συμπαθής Mat Watson μάς έχει συνηθίσει σε ασφάλτινες κόντρες στο 1/4 του μιλίου με θηρία 4ψήφιας ισχύος. Τώρα, αντιπαραθέτει το Jeep Wrangler Rubicon με το Land Rover Defender 90 και το Ineos Grenadier, σε ένα λασπόλουτρο που μόνο οι βροχές στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να χαρίσουν.

Τα αυτοκίνητα αντιμάχονται σε μια σειρά από δοκιμασίες. Καταρχάς, μια κόντρα από στάση σε ένα τόσο λασπωμένο τερέν, που πασχίζουν να κουνηθούν. Το Jeep Wrangler έχει έρθει στην έκδοση Rubicon, με δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο βενζίνης 272 ίππων και 400 Nm. Πολύ περισσότερη αξία έχουν τα τρία κλειδωμένα διαφορικά κι οι αντιστρεπτικές που απενεργοποιούνται.

Jeep Wrangler, Land Rover Defender ή Ineos Grenadier; Τι θα επέλεγε η Πέππα για να παίξει με τις λάσπες;

Jeep Wrangler

Το βρετανικό μοντέλο με το κοντό μεταξόνιο, εξ ου κι η ονομασία 90, φοράει 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά τούρμπο ντίζελ. Αποδίδει 300 ίππους και 650 Nm και το λατρέψαμε όταν το δοκιμάσαμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Λάσπη, πέτρες και γκλαμουριά: 70 χρόνια Land Rover Defender

Το ίδιο καύσιμο καταναλώνει και το Ineos Grenadier, μία επίσης βρετανική κατασκευή που υπόσχεται ότι προσφέρει τις εκτός δρόμου συγκινήσεις του παλιού Defender, παντρεμένες με σύγχρονες ανέσεις. Χρησιμοποιεί κινητήρα BMW, συγκεκριμένα τον twin-turbo 6κύλινδρο των 3,0 lt.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Jaguar Land Rover χάνει τη δικαστική μάχη από την Ineos για το εμπορικό σήμα Defender

Aποδίδει μόνο 249 ίππους, αλλά αναπληρώνει με 550 Nm. Προσφέρεται και με μοτέρ βενζίνης ίδιου κυβισμού, με 286 ίππους. Καμία έκδοσή του δεν εισάγεται στη χώρα μας.

Jeep Wrangler

Σε αντίθεση με ό,τι μας έχει συνηθίσει ο Mat, υπάρχει μια δοκιμασία που νικητής είναι ο πιο... αργός. Συγκεκριμένα, αφορά την κατάβαση μιας πολύ απότομης και λασπωμένης πλαγιάς, με τα τρία μοντέλα να ενεργοποιούν τα συστήματα Hill Descent. 

Jeep Wrangler

Το Jeep Wrangler Rubicon είναι νικητής, με σχεδόν υπερδιπλάσιο χρόνο από το δεύτερο Defender.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς να κάνεις ένα καινούργιο Jeep Wrangler να μοιάζει με παλιό

Και τέλος, τα τρία σκληροπυρηνικά 4Χ4 καλούνται να διανύσουν όσο ταχύτερα γίνεται μια χωμάτινη πίστα. Επιτέλους Mat, βάλε και γύρους ασφάλτινης πίστας στο ρεπερτόριό σου με τα υπεραυτοκίνητα που δοκιμάζεις. Φτάνει πια με τις ευθείες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube