Lamborghini Revuelto μετανιώνει που προκάλεσε την SF90 [video]

Lamborghini Revuelto μετανιώνει που προκάλεσε την SF90 [video]

Lamborghini Revuelto διασταυρώνεται με τη Ferrari SF90, υπό το βλέμμα της Porsche 918 Spyder.

Μερικές φορές, το να έχεις την πιο πρόσφατη και κορυφαία δημιουργία της Sant'Agata δεν σημαίνει αυτόματα ότι αποκτάς το ταχύτερο σούπερκαρ στην κατηγορία. Κάπως έτσι, ο κάτοχος μιας Lamborghini Revuelto μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως αν σταθεί δίπλα σε μια Ferrari SF90 σε ένα φανάρι.

Ο συμπαθής Mat Watson του καναλιού CarWow αντιπαρέταξε την καινούργια υβριδική Lamborghini Revuelto απέναντι στο αντίστοιχο μοντέλο από το Μαρανέλο και τη θρυλική Porsche 918 Spyder. 

Ιταλική μονομαχία με δύο άσπονδες εταιρείες ή τα εύσημα θα πάνε στη γερμανική συμμετοχή;

Lamborghini Revuelto

Η Lamborghini Revuelto είναι το πρώτο επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο της ιταλικής μάρκας και το πρώτο παγκοσμίως PHEV με κινητήρα V12, αν κι η ιταλική φίρμα προτιμά το HPEV (High Performance Electrified Vehicle). Ενσωματώνει έναν νέο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 lt, ο οποίος συνδυάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο ήχος της Lamborghini Revuelto ανασταίνει και νεκρούς [video]

Ο V12 παράγει 825 ίππους και 725 Nm, ενώ οι ηλεκτροκινητήρες (οι δύο στο μπροστινό μέρος) αποδίδουν συνδυαστικά 190 ίππους και καθιστούν την Ιταλίδα 4κίνητη. Μπορεί να κινηθεί κι αμιγώς ηλεκτρικά για 10 km χάρη στην μπαταρία 3,8 kWh. Επίσης, κινείται πάντα ηλεκτρικά όταν επιλέγεται η όπισθεν. Ζυγίζει 1.772 kg.

Lamborghini Revuelto

Η Ferrari SF90 Stradale κυκλοφόρησε αρχικά το 2019 για την την 90η επέτειο της Scuderia ως η πρώτη Ferrari που έμπαινε στην πρίζα. Ο twin-turbo V8 των 4,0 lt υποστηρίζεται επίσης από τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο στον μπροστινό άξονα και έναν στον πίσω άξονα, αποδίδοντας συνολικά 1.000 ίππους και 800 Nm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Mansory απογειώνει τη Ferrari SF90 Spider στους 1.100 ίππους

Τα νούμερα υπολείπονται της Lamborghini Revuelto αλλά η SF90 υπερέχει στο βάρος, αφού ζυγίζει 1.570 kg. 

Lamborghini Revuelto

Η Porsche 918 Spyder διαθέτει ατμοσφαιρικό 8κύλινδρο 4,6 lt, που υποβοηθείται από δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης των 608 ίππων κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ οι ηλεκτρικές μονάδες τους μπροστινούς, συνεισφέροντας 290 ίππους. Η 918 αποδίδει συνολικά 898 ίππους και 1.280 Nm σε 1.674 kg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Sold out μέχρι το 2026 η Lamborghini Revuelto

Τα τρία 4κίνητα θηρία στήθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης για να δουν ποιο θα καλύψει πρώτο το 1/4 του μιλίου. Δεν θα σας χαλάσουμε την αγωνία για να δείτε με λαχτάρα το βίντεο. Το μόνο που θα αρκεστούμε να σας πούμε είναι ότι η SF90 ήταν απλά ασταμάτητη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube