Νέα επίθεση Trump στην General Motors για τα εισαγόμενα Chevrolet

Νέα επίθεση Trump στην General Motors για τα εισαγόμενα Chevrolet

Άμεση απάντηση από GM με τα αμερικανικά Cruze μόνο από το εργοστάσιο του Ohio. Ανέκρουσε πρύμναν και η Ford, μεταφέροντας την επένδυση από το Μεξικό στο Michigan.

Με ένα τιτίβισμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε νέα επίθεση στην General Motors.
 
O Trump επεναφέρει και πάλι στην επικαιρότητα αυτό που είχε πει και προεκλογικά, πως δηλαδή ή θα φτιάχονται τα αυτοκίνητα επί αμερικανικού εδάφους ή, αν εισάγονται από το Μεξικό, θα επιβαρύνονται με υψηλούς φόρους. 
 
Όπως φαίνεται ο Τrump είναι αποφασισμένος να βάλει φόρους σε ό,τι εισάγεται από το Μεξικό και άλλες χώρες με σκοπό -όπως τουλάχιστον ο ίδιος έχει πει- να επιβάλλει στις βιομηχανίες να δραστηροποιηθούν επί αμερικανικού εδάφους, έτσι ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. 
 
Η απάντηση της GM ήταν σχεδόν άμεση και η αυτοκινητοβιομηχανία εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο τονίζει πως «Η General Motors κατασκευάζει το Chevrolet Cruze Sedan στο Lordstown του Ohio. Όλα τα Chevrolet Cruze Sedan που πωλούνται στις ΗΠΑ κατασκευάζονται στο Ohio. Η GM κατασκευάζει το Chevrolet Cruze Hatchback που προορίζεται για τις παγκόσμιες αγορές στο Μεξικό και μόλις ένας μικρός αριθμός αυτών πωλούνται στις ΗΠΑ».
 
Στο μεταξύ η Ford ανακοίνωσε ότι ακυρώνει επένδυση ύψους 1,6 δις ευρώ που αφορά για κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής οχημάτων στο San Luis Potosi στο Μεξικό και είπε ότι αντί αυτής θα επενδύσει 700 εκ. δολάρια σε νέες υποδομές στο εργοστάσιό της στο Michigan των ΗΠΑ με σκοπό έως το 2020 να έχουν δημιουργηθεί πάνω από 700 νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube