Kia EV6 V2L: Το μεγαλύτερο power bank που κυκλοφορεί!

Kia EV6 V2L: Το μεγαλύτερο power bank που κυκλοφορεί!

Χάρη στην τεχνολογία V2L το νέο Kia EV6 θα είναι σε θέση να προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια για κάθε πιθανή χρήση.

Μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως κινητές μπαταρίες, που φορτίζουν από εξωτερικές πηγές και καλύπτουν τις μεταφορικές μας ανάγκες. Σε τι βαθμό όμως θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζωή μας η αντίστροφη διαδικασία; Να λειτουργούν ως υπερμεγέθη power bank, τροφοδοτώντας με ενέργεια οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, μέχρι και ολόκληρα σπίτια;

Έχοντας εξελίξει την τεχνολογία V2L (Vehicle to Load) η Kia είναι σε θέση να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στο νέο της EV6. Χρησιμοποιώντας έναν αντάπτορα που εφαρμόζει στην υποδοχή φόρτισης, το αυτοκίνητο θα μπορεί να λειτουργεί σαν μια κινητή πρίζα, παροχής 3.6 kW. 

Μία πρώτη εφαρμογή αυτής της λειτουργίας έχει να κάνει με την τροφοδοσία ηλεκτρικών οχημάτων που έχουν εξαντλήσει την ενέργεια του συσσωρευτή τους. Αντί να φωνάξουν κάποια εξειδικευμένη οδική  βοήθεια και να πάρει το αυτοκίνητο σηκωτό, μπορεί κανείς να προσεγγίσει με ένα EV6, να συνδέσει τα δύο αυτοκίνητα με το κλασικό καλώδιο και να του μεταφέρει αρκετή ενέργεια, ώστε κατόπιν να κυλίσει μέχρι τον κοντινότερο ταχυφορτιστή. 

Δευτερευόντως, μπορεί κανείς να τροφοδοτήσει ενεργειακά το σπίτι ή το εξοχικό του, να συνδέσει κάποια μηχανήματα στο χωράφι του, να έχει ρεύμα στο τροχόσπιτο ή στο camping, να φορτίζει κάθε είδους συσκευή κ.λπ. Πρακτικά, δεν υπάρχει περιορισμός στον τρόπο που θα βρει κανείς να αξιοποιήσει μία πρίζα, όπου τη χρειαστεί. 

Αναφορικά με το EV6, είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Kia που βασίζεται στην πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Όσο για την κυκλοφορία του, αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη του τρέχοντος έτους. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube