H Maserati δεν θα φτιάξει ανταγωνιστή της Porsche Macan

H Maserati δεν θα φτιάξει ανταγωνιστή της Porsche Macan

Η Maserati δεν θα φτιάξει SUV μικρότερο από την επερχόμενη Levante, για να μην έρθει σε ανταγωνισμό με άλλες μάρκες του Ομίλου Fiat-Chrysler.

Ο επικεφαλής της Maserati, Harald Wester, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα μοντέλο αντίστοιχο της Porsche Macan, δηλαδή ένα SUV μικρότερο από την επερχόμενη Maserati Levante.

H Levante θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι του Detroit, στις αρχές του 2016, και θα διατεθεί στην αγορά αργότερα μέσα στη χρονιά. Κάποια δημοσιεύματα έλεγαν ότι η Maserati πιθανώς σκεπτόταν την επέκταση της γκάμας της και με ένα μικρότερο SUV που θα χρησιμοποιούσε τεχνολογία του Ομίλου Fiat, αλλά ο Wester δηλώνει ότι δεν θα λανσάρει μοντέλο ανταγωνιστικό του προγραμματισμένου SUV της Alfa Romeo και των μοντέλων της Jeep.

«Είμαστε ένας εξαιρετικά πολύπλοκος όμιλος, με πολλές μάρκες, και το να κάνουν όλες λίγο απ’ όλα δεν είναι σωστό», δήλωσε ο Wester. «Έχουμε φίρμες που καλύπτουν αυτόν τον τομέα ή προγραμματίζουν να καλύψουν αυτόν τον τομέα. Σε αυτή τη δουλειά δεν λες όχι με δογματικό τρόπο, αλλά η προσωπική μου γνώμη είναι πως η Maserati δεν θα ήθελε να πάει κάτω από τη Levante σε μέγεθος».

Η Levante θα έχει κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη της Maserati ώστε να πιάσει το στόχο των 75.000 μονάδων σε πωλήσεις μέχρι το 2018.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube