Έξι CEO κερδίζουν πάνω από €10 εκατ. ετησίως

Έξι CEO κερδίζουν πάνω από €10 εκατ. ετησίως

Μισθός, πριμ και επιδόματα οδήγησαν έξι επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας να ξεπεράσουν σε ετήσιες αποδοχές τα δέκα εκατομμύρια ευρώ ο καθένας τους.

Ο μισθός των επικεφαλής των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσε αλματώδη άνοδο για το 2014. Και αν για κάποιους ο μισθός παρέμεινε περίπου σταθερός, για άλλους τα πριμ απογείωσαν τις ετήσιες αποδοχές τους.

Όπως για παράδειγμα η περίπτωση του Sergio Marchionne, ο οποίος θα έχει το δικαίωμα σε περισσότερα από 72 εκατ. ευρώ, αν λάβουμε υπόψη το μισθό, τις πριμοδοτήσεις και τα επιδόματα στο πλαίσιο της συγχώνευσης της Chrysler στο γκρουπ της FIAT, με τη δημιουργία της FCA.

Οι αμοιβές των Νο1 της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας απογειώθηκαν τον προηγούμενο χρόνο, σε τέτοιο σημείο έτσι ώστε οι ετήσιες αποδοχές των έξι επικεφαλής των αυτοκινητικών γκρουπ να ξεπεράσουν για τον καθένα από αυτούς τα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μια παγκόσμια πρώτη και μια ένδειξη ότι η αμοιβή για την απόδοση και τα μπόνους αποτελούν πλέον κοινό τόπο σε αυτή τη βιομηχανία.

Αν εξαιρέσουμε τα 72,6 εκατ. ευρώ που έβαλε στην τσέπη ο Sergio Marchionne (μισθός για το 2014 €6,6 εκατ., συν διάφορα πριμ που έχουν σχέση με τη θέση του μέχρι το 2018), είναι το αφεντικό της Hyundai, ο Mong Koo Chung, που εισπράττει το μεγαλύτερο ετήσιο μισθό με €17,2 εκατ. Ο δεύτερος, ο Mark Fields, είναι ο επικεφαλής της Ford που κέρδισε 16,6 εκατ. το 2014, τρίτος ο Martin Winterkorn της VW με 15,9 και στην τέταρτη θέση ο Carlos Ghosn με 14,7. Η Marry Barra (General Motors) ήταν το έκτο άτομο που ξεπέρασε τα δέκα εκατομμύρια με 14,4. Εκτός της χρυσής ομάδας βρίσκεται ο Carlos Tavares, το αφεντικό της PSA Peugeot-Citroën με αμοιβή μόλις 2,7 εκατ. ευρώ για το 2014.

[Πηγή Les Echos] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube