Ειδικοί "ωτακουστές" ελέγχουν τους κινητήρες του Focus RS [video]

Ειδικοί "ωτακουστές" ελέγχουν τους κινητήρες του Focus RS [video]

H Ford 'εχει εκπαιδεύσει μια ειδική ομάδα μηχανικών οι οποίοι μπορούν να καταλάβουν τυχόν ατέλειες του 2.3 EcoBoost μόνο ακούγοντάς τον

Κι όμως αυτή είναι μια αληθινή δουλειά! Η Ford έχει μια ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα που πραγματοποιεί ακουστικές δοκιμές σε κάθε κινητήρα 2.3 EcoBoost με απόδοση 350 PS, που προορίζεται για το Focus RS.

Έδρα αυτής της ομάδας ειδικών ακουστικών αποστολών είναι το εργοστάσιο της Ford στη Valencia και σκοπός της είναι να διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή ηχητική απόδοση πριν ο κινητήρας τοποθετηθεί σε ένα RS.

Ο Gunnar Herrman, αντιπρόεδρος του τμήματος διασφάλισης της ποιότηταs της Ford Europe, λέει χαρακτηριστικά: «Αυτή η ομάδα ξέρει πως ακούγεται ένας τέλεια ρυθμισμένος κινητήρας 2.3. Θα ακούσουν και τον παραμικρή παραφωνία που ίσως υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Φανταστείτε τους σαν γιατρούς οι οποίοι μπορεί να έχουν στη διάθεσή τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα αλλά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν στηθοσκόπιο για να συγκεντρώσουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την κατάσταση του ασθενούς».

Κάθε μέλος αυτής της εξειδικευμένης ομάδας έχει αφιερώσει πολλούς μήνες ώστε να εκπαιδεύσει την ακοή του προκειμένου να μπορεί να εντοπίζει ατέλειες μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό. ΟΙ δοκιμές αυτές γίνονται σε ειδικά μονωμένα εργαστήρια. 

Να υπενθυμίσουμε πως ο 2.3 EcoBoost έχει εξελιχθεί ειδικά για τις προδιαγραφές του νέου Focus RS. Η εργοστασιακή επιτάχυνση που του χαρίζει είναι 4,7” για το 0-100 km/h με τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 266 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube