Αυτή τη μοναδικά ιστορική Mercedes-Benz 600 ποιος θα την πάρει;

Αυτή τη μοναδικά ιστορική Mercedes-Benz 600 ποιος θα την πάρει;

Ο John Lenon, ο George Harrison και η Mary Wilson ταξίδεψαν με αυτή τη μοναδική λιμουζίνα. Μια Mercedes-Benz 600 Pullman με εξαιρετικό παρελθόν που πωλείται σε τιμή κατόπιν συνεννοήσεως.

Αυτή εδώ η Mercedes-Benz 600 Pullman θα αρέσει αναμφισβήτητα στους πολύ πλούσιους και παλιούς φαν της φίρμας της Στουτγάρδης.

Ο πωλητής της προσφέρει αυτήν τη στιγμή το μοναδικής ιστορίας δείγμα της γερμανικής λιμουζίνας μέσω αγγελιών. Ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει όχι για τη διαμόρφωσή του - σαφώς σφόδρα πολυτελές για την εποχή - αλλά για την ασυνήθιστη ιστορία του, τουλάχιστον.

Με μια Mercedes-Benz 600 Pullman μπορούσες να πας επίσκεψη στο Μπακιγχαμ ή στις Βερσαλλίες, να παραλάβεις το Όσκαρ σου ή να πας να τραγουδήσεις στο Albert Hall

Mercedes-Benz 600 Pullman

Η Mercedes-Benz 600 Pullman δεν είναι άλλο από αυτή για την οποία έλιωσε ο John Lenon το 1970. Το υπερμεγέθης μπερλίνα συνέχισε το ταξίδι της στον κόσμο των αστέρων της μουσικής με διαδοχικούς ιδιοκτήτες τον George Harrison των Beatles και τη Mary Wilson του γυναικείου μουσικού συγκροτήματος The Supremes.

Με την ιστορία του από μόνη της να εγγυάται ότι το αυτοκίνητο θα πιάσει αρκετά υψηλή τιμή πώλησης. Η τιμή δεν εμφανίζεται στη δημοσίευση του γκαράζ που είναι υπεύθυνο για την εύρεση του νέου αγοραστή. Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτή η πολύ ιδιαίτερη Mercedes-Benz 600 Pullman θα πουληθεί έναντι εξαψήφιου ποσού.

Mercedes-Benz 600 Pullman

Ο πρώτος ιδιοκτήτης, που δεν θα μπορούσε να αντέξει μια διαδρομή χωρίς μουσική υπόκρουση, παρήγγειλε την 600άρα με ραδιόφωνο αυτοκινήτου της Blaupunkt, με ένα πικάπ (!) Philips-Mignon, ένα μαγνητόφωνο Pioneer και πολλά ηχεία. Όλα τους σε άριστη κατάσταση. Και φυσικά το στάνταρ ραδιόφωνο Becker για τον σοφέρ και τον συνοδηγό, που απομονώνονταν από την υπόλοιπη καμπίνα με γυάλινο διαχωριστικό, επιβεβαιώνοντας και τύποις τον ορισμό «μπερλίνα».

Αυτό η 600άρα Pullman όμως, επωφελήθηκε τη δεκαετία του ’90 από μια ολική αποκατάσταση από το ατελιέ της Mercedes-Benz που ήταν υπεύθυνο για την επαναφορά των πιο εμβληματικών αυτοκινήτων της φίρμας με το αστέρι στον δρόμο. Για όσους ενδιαφέρονται -λέμε, τώρα, ας μεταβούν στον ιστότοπο του Tom Hartley Jnr.

Mercedes-Benz 600 Pullman

Πλην όμως της είδησης, καλό είναι να μαθαίνουμε και κάτι. Οπότε ας δούμε λίγα ιστορικά και τεχνικά στοιχεία για τη Mercedes-Benz 600 Pullman...

Η λιμουζίνα 600άρα λανσαρίστηκε στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το 1963, εμπνεόμενη από την παράδοση των μοντέλων για παρελάσεις που έκτισαν τη φήμη της γερμανικής εταιρείας στη δεκαετία του ’30.

Σοβαρή, χωρίς ιδιαίτερη προσωπικότητα ακόμη και για τους πιο ενθουσιώδεις φίλους της Mercedes-Benz, η 600άρα επιβαλλόταν με το φυσικό μέγεθός της. Συμβατική σε εικόνα, ήταν καθ΄ όλα τολμηρή στις τεχνολογικές εφαρμογές που ενσωμάτωνε.

Mercedes-Benz 600 Pullman

Τα διαπιστευτήριά της στον τεχνολογικό τομέα ήταν εντυπωσιακά: 8κύλινδρο μοτέρ με ψεκασμό, πνευματική ανάρτηση με αυτοδιόρθωση ύψους, υποβοήθηση φρένων με συμπιεσμένο αέρα και μια πλειάδα βοηθημάτων για την οδήγηση που ενεργοποιούνταν από μια τεράστια υδραυλική μονάδα. Η ίδια πολύπλοκη μονάδα τροφοδοτούσε τα πάντα με πίεση 150 bar(!), από τα παράθυρα και τα καθίσματα μέχρι τις πόρτες που έκλειναν αυτόματα.

Στο δρόμο τα 5,5 μέτρα της, που ζύγιζαν 2,5 τόνους, μπορούσαν να ταξιδεύουν με 200 km/h, αλλά και με πλήρη ηρεμία και ασφάλεια.

Mercedes-Benz 600 Pullman  

Η υπερμεγέθης καμπίνα, ντυμένη εξ ολοκλήρου με δέρμα κορυφαίας ποιότητας ήταν ένα πραγματικό σαλόνι που πρόσφερε στους επιβαίνοντες κάθε δυνατό έξτρα, από TV με δίκτυο hi-fi μέχρι μίνι μπαρ...

Η 600 παρέμεινε στη γραμμή παραγωγής σχεδόν 20 χρόνια και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τους «ισχυρούς» αυτού του κόσμου μέχρι τους σταρ της διεθνούς μουσικής σκηνής και της μεγάλης οθόνης. Με μια 600άρα μπορούσες να πας επίσκεψη στο Μπακιγχαμ ή στις Βερσαλλίες, να παραλάβεις το Όσκαρ σου ή να πας να τραγουδήσεις στο Albert Hall.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube