Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία μας εξαπατούν εδώ και καιρό για τους ρύπους

Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία μας εξαπατούν εδώ και καιρό για τους ρύπους

Έγγραφο που ήρθε στην κατοχή του Guardian αποκαλύπτει ότι η εξαπάτηση αγορών και καταναλωτών γίνεται συστηματικά και με τη βούλα των κυβερνήσεων

Το σκάνδαλο της Volkswagen έχει ήδη πάρει τεράστιες διαστάσεις και κορυφώνεται με την παραίτηση του επικεφαλής του γερμανικού γκρουπ Martin Winterkorn. Ενός ανθρώπου ιδιαίτερα ισχυρού μέσα στο γερμανικό κολοσσό, που ενώ άντεξε στις επιθέσεις του Ferdinand Piech, λύγισε κάτω από το βάρος αυτού του σκανδάλου με τις διεθνείς και επικείμενες τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις.

Και παρότι το θέμα ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, θα μπορούσε να φτάσει στην Ευρώπη και μάλιστα σε τρεις συγκεκριμένες χώρες: Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τον Guardian, φαίνεται ότι οι τρεις αυτές χώρες έχουν λειτουργήσει παρασκηνιακά για να ασκήσουν πίεση στην Ευρώπη, έτσι ώστε να διατηρηθούν παράθυρα στους κανονισμούς, τα οποία θα επιτρέπουν ακόμη και να γίνεται χρήση συστημάτων και συσκευών παράκαμψης για δοκιμές έγκρισης. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο έγγραφο που επικαλείται ο Guardian, η πραγματική μείωση σε εκπομπές CΟ2 που μετρήθηκαν κατά τις δοκιμές έγκρισης θα ήταν στην πραγματικότητα 14% υψηλότερες εάν δεν υπήρχαν τα παράθυρα αυτά.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις, οι οποίες ζητούν την ίδια στιγμή μια ευρωπαϊκή έρευνα για το σκάνδαλο Volkswagen, ταυτόχρονα να ασκούν πιέσεις για να συνεχίσουν να κάνουν κόλπα και να “κλέβουν” με τις εκπομπές CO2», σχολίασε εκπρόσωπος της επιτροπής Μεταφορών και Περιβάλλοντος.

Το έγγραφο που επικαλείται ο Guardian, εξηγεί ότι η Γερμανία το πήγε ακόμη πιο μακριά «ζητώντας τα τεστ να γίνονται σε κατηφορικές πίστες, και οι κατασκευαστές να δηλώνουν εκπομπές κατά 4% χαμηλότερες από τις μετρημένες»! Όμως η Γαλλία αρνήθηκε να συμφωνήσει σε αυτή τη ρύθμιση.

[Πηγή Guardian]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube