Ηλεκτρικό Lucid Air καίγεται ολοσχερώς στην Πολωνία [video]

Ηλεκτρικό Lucid Air καίγεται ολοσχερώς στην Πολωνία [video]

Ένας οδηγός Lucid Air εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει ένα ατύχημα, αλλά κατέληξε να χτυπήσει έναν στύλο, να τραυματίσει την μπαταρία και να προκαλέσει φωτιά.

Lucid Air

Το ατύχημα συνέβη σε διασταύρωση στη Βαρσοβία της Πολωνίας το πρωί της 19ης Απριλίου. Ο οδηγός ενός ηλεκτρικού Lucid Air πραγματοποίησε ελιγμό για να αποφύγει σύγκρουση με άλλο όχημα. Τα κατάφερε, αλλά δεν μπόρεσε να γλιτώσει τα χειρότερα: Χτύπησε σε στύλο στη μέση της διασταύρωσης.

Η πρόσκρουση τραυμάτισε την μπαταρία του αμερικανικού EV, με αποτέλεσμα το Lucid Air να τυλιχτεί στις φλόγες και να χρειαστεί η αθρόα επέμβαση της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας. Ο οδηγός έλαβε ιατρική βοήθεια, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για σοβαρούς τραυματισμούς.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα απαιτούν διαφορετική αντιμετώπιση στο θέμα της πυρόσβεσης, για να μην καταλήξουν όπως το συγκεκριμένο Lucid Air

 

 

Η πυρκαγιά ήταν τόσο έντονη που το αμάξωμα είναι μετά βίας αναγνωρίσιμο. Σύμφωνα με το Polsatnews, για την κατάσβεση της φωτιάς χρειάστηκαν τρία διαφορετικά συνεργεία της Πυροσβεστικής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Lucid χάνει $338.000 για κάθε Lucid Air που πουλάει

Όπως έχετε διαβάσει επανειλημμένα στο Drive, οι ηλεκτρικές πυρκαγιές είναι πολύ πιο σπάνιες από τα θερμικά μοντέλα. Όταν όμως τα EV πάρουν φωτιά, τότε η κατάσβεση διαρκεί περισσότερο, αφού η πυρκαγιά ενίοτε αναζωπυρώνεται ακόμη και μετά την αρχική καταστολή.

 

Αυτό συνέβη και στο Lucid Air. Ενώ φαινόταν ότι έχει σβήσει, οι φλόγες αναγεννώνται. Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα απαιτούν διαφορετική αντιμετώπιση, οι πυροσβέστες διερευνούν νέες τεχνικές για την αποτελεσματική κατάσβεση τέτοιων πυρκαγιών.

Τον Ιανουάριο είχαμε παρουσιάσει τις κουβέρτες πυροπροστασίας της VLITEX. Τις εμπορεύεται η Idator κι είναι πιστοποιημένες για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα που καίγονται: Αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, ποδήλατα.

 

Η κατασκευάστρια εταιρεία υποστηρίζει ότι χωρίς τη μαγική κουβέρτα, η συνήθης κατάσβεση δύναται να διαρκέσει έως κι 16 ώρες, απαιτώντας έως 10.000 lt νερού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ VLITEX, κουβέρτα πυροπροστασίας για ηλεκτρικά [video]

Η κουβέρτα πυροπροστασίας VLITEX όμως, τοποθετείται πάνω σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ύστερα από ένα τρακάρισμα ως προληπτικό μέτρο για την ανάσχεση πιθανής πυρκαγιάς. 

Lucid Air

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, η φωτιά καίει κάτω από το κάλυμμα VLITEX με ελεγχόμενο τρόπο και με την υδρόψυξη να μην είναι απαραίτητη. 

Όντως εξαιρετικά ανθεκτική στη θερμοκρασία (έως 1.300°C), το κάλυμμα μειώνει σημαντικά τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου και την παραγωγή καπνού.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube