Μείωση 50% στα τέλη κυκλοφορίας και αυξήσεις φωτιά στα καύσιμα

Μείωση 50% στα τέλη κυκλοφορίας και αυξήσεις φωτιά στα καύσιμα

Το νέο σενάριο που επεξεργάζονται στο ΥΠΟΙΚ προβλέπει μείωση στο μισό του κόστους των τελών κυκλοφορίας και μεγάλη αύξηση στο φόρο των καυσίμων για να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους.

Συνεχίζονται τα «σχέδια επί χάρτου» στο υπουργείο Οικονομικών όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και τη γενικότερη φορολογία των αυτοκινήτων.

Το νέο σενάριο προβλέπει μείωση στα τέλη κυκλοφορίας ως και κατά 50% και ουσιαστική αντικατάστασή τους από ένα «πάγιο τέλος». Στόχος του υπουργείου είναι να σταματήσει το φαινόμενο της απόσυρσης πινακίδων και της ακινησίας των αυτοκινήτων που μόνο πέρυσι έφτασαν τις 100.000.

Ωστόσο, τα έσοδα του κράτους δεν είναι δυνατό να μειωθούν και έτσι η μείωση των τελών θα «πληρωθεί» και μάλιστα με το παραπάνω απ' όσους κινούν τα αυτοκίνητά τους.

Πως θα γίνει αυτό; Με καπέλο ως και 10% στις τιμές της βενζίνης, ενώ μπαίνει κυριολεκτικά φωτιά στο πετρέλαιο κίνησης του οποίου ο φόρος θα εξισωθεί με εκείνων της βενζίνης και έτσι η λιανική τιμή θα εκτιναχθεί από το περίπου 1 ευρώ που είναι σήμερα στο 1,45.

Είναι φανερό ότι με αυτό το μέτρο στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων. Δηλαδή όλοι αυτοί που από το 2012 και μετά «επένδυσαν» σε ένα πετρελαιοκίνητο ΙΧ για να μειώσουν το κόστος μετακίνησής τους αποκτώντας ένα αυτοκίνητο που καταναλώνει λιγότερο καύσιμο και έχει μειωμένα τέλη κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube