Πυροδότηση πυροσβεστήρα σε Pagani Utopia εν μέσω Σαλονιού [video]

Πυροδότηση πυροσβεστήρα σε Pagani Utopia εν μέσω Σαλονιού [video]

Κατασκευαστές και αντιπρόσωποι χρειάζεται να είναι πολύ υπομονετικοί όταν τα αυτοκίνητά τους παρουσιάζονται σε εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό. Το τελευταίο περιστατικό αφορά αυτή την Pagani Utopia που εκτίθετο στη Monterey Car Week.

Κλεμμένοι αναπτήρες, σπασμένα χερούλια, σκισμένες ταπετσαρίες, ξεχαρβαλωμένος εξοπλισμός…

Οι φίρμες γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι επισκέπτες κάποιες φορές επίτηδες ή κατά λάθος κάνουν ζημίες στα μοντέλα που εκτίθενται στα σταντ των εκθέσεων. 

Περίεργος επισκέπτης πείραζε τα κουμπιά στην καμπίνα της Pagani Utopia πριν πυροδοτήσει κατά λάθος τον πυροσβεστήρα στο μηχανοστάσιο

Pagani Utopia @ Monterey Car Week

Το ασυνήθιστο γεγονός της ημέρας θα προκάλεσε ρίγος στον κατασκευαστή. Ένας επισκέπτης μετέτρεψε μια Pagani Utopia αξίας περισσότερων από δύο εκατομμύρια ευρώ σε ένα πραγματικό σύννεφο καπνού κατά τη διάρκεια της Monterey Car Week.

Το σύννεφο καπνού που εντοπίστηκαν να βγαίνει από το πίσω μέρος της Pagani Utopia, υποδήλωνε όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ότι το αυτοκίνητο πήρε φωτιά.

Αλλά γρήγορα φάνηκε ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για το πυροσβεστικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για την προστασία του μηχανοστασίου του ιταλικού σούπερκαρ.

Λίγες στιγμές νωρίτερα, ένας επισκέπτης είχε ενεργοποιήσει κατά λάθος το σύστημα πυρόσβεσης πειράζοντας όλα τα κουμπιά στον χώρο επιβατών.

Pagani Utopia @ Monterey Car Week

Μια ατυχής στιγμή για την Pagani που έδειχνε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες την αντικαταστάτρια της Huayra.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Pagani Utopia διαθέτει 100% θερμικό σύστημα κίνησης. Με το μοτέρ της να είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος 6λιτρος V12 της Mercedes-AMG με 864 άλογα και 1.100 Nm. Εντυπωσιακά νούμερα για ένα σούπερκαρ που ζυγίζει λιγότερα από 1.300 κιλά.

Pagani Utopia @ Monterey Car Week

Με την Pagani Utopia, η οδηγική απόλαυση όμως υπερισχύει της απόδοσης. Όλη αυτή η ροπή περνά στους πίσω τροχούς μόνο μέσω ενός εκπληκτικού αυτοματοποιημένου χειροκίνητου κιβωτίου –με χτένι αλλά δύο πεντάλ. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube